English?

The Money Blog

Lorem ipsum dolor sit amet, metus at rhoncus dapibus, habitasse vitae cubilia odio sed. Mauris pellentesque eget lorem malesuada wisi nec, nullam mus. Mauris vel mauris. Orci fusce ipsum faucibus scelerisque.

Krever du endring i livet og i kunsten din?

Nov 06, 2023
Abstrakt kunst

Denne uken har det skjedd ting i livet som har fått meg til å tenke på dette med endring, både i livet og i kunsten min. Jeg har krevd endring hele livet mitt. Jeg føler rett og slett at jeg vokser når det skjer nye ting i livet og jeg kjeder meg fort uten. Merkelig nok, så er dette enda en av mine egenskaper som jeg har sett på som "feil" gjennom livet mitt.

Sannheten er at det å kreve endring egentlig er en fordel og ikke en ulempe for meg. Det er lengselen etter endring som gjør at jeg stadig vekk utfordrer meg selv både kreativt og i livet generelt. Det er lengselen etter endring som skaper spenning og gjør at jeg stadig vekk lærer nye ting. Når internett var i sin spede begynnelse, så var det første jeg lurte på var hvordan jeg kunne lage en sånn "hjemmeside". Jeg satt flere timer hver kveld når ungene var i seng og prøvde å finne ut av det. Og la ut på en reise som på mange måter er lik den reisen jeg har hatt med kunsten min. Jeg kjedet meg ikke et øyeblikk og så frem til hver gang jeg kunne øve. Det var spennende og ga livet en ny dimensjon.

Samboeren min er stikk motsatt av meg. Han finner ro i det vante, mens jeg føler endring gir meg variasjonen jeg trenger i livet. Han liker at ting er forutsigbart, mens jeg synes overraskelser er spennende. Han liker å planlegge, mens jeg er impulsiv. Han liker å lese, mens jeg elsker å danse. Heldigvis utfyller vi hverandre ganske godt. Han drar meg ned når jeg drømmer for mye og jeg drar han ut av skallet sitt når det blir for rolig. Det var denne diskusjonen som satte i gang tankene rundt temaet denne uken. 

Jeg var derfor ikke sen om å ta det opp med en kunstnervenn av meg tidligere denne uken. Jeg tenkte at det kanskje hadde noe med kreativitet å gjøre. Hun argumenterte med at hun kjenner mange rolige kreative, men jeg tenker at det ikke nødvendigvis ikke er et tegn på om vedkommende liker endringer eller ikke. Kanskje hun har rett, kanskje vi som elsker endringer kommer i alle former? Kanskje personlighet og egenskaper ikke har så mye med det å gjøre. 

For meg er mitt behov for endringer en av de største drivkraftene jeg har i kunsten min. Du blir liksom aldri utlært i kunst, det er alltid noe nytt å lære eller noe spennende å prøve seg på. Det er vel kanskje derfor jeg trives så godt med å male abstrakt. Uansett så vet jeg at endring også vises veldig godt i kunsten min også. Det må skje nye ting, jeg må ha forandring, selv om de ikke nødvendigvis er store. Jeg er hele tiden på jakt etter noe jeg kan gjøre annerledes.

Det har tatt en stund, men jeg omfavner virkelig den delen av meg i dag. Jeg er akkurat like glad for at jeg har den egenskapen som jeg er for at samboeren min ikke har den. For det at vi er ulike gjør også livet spennende. ❤️

 

THE PROSPERITY NEWSLETTER

Want Helpful Finance Tips Every Week?

Lorem ipsum dolor sit amet, metus at rhoncus dapibus, habitasse vitae cubilia.