Om meg

Cathy Mevik
Født: 1965 i Brooklyn, NY
Bosted: Drøbak
 
Min kreativitet er en av de  tingene jeg alltid har vært usikker på.  Jeg kunne tilbringe timesvis med fargestifter som liten, og som ung var dans i fokus. Jeg har også jobbet kreativt i en eller annen form nærmest hele karrieren min. Men allikevel var det noe i meg som ikke helt trodde at jeg kunne kalle meg kreativ. 

Jeg begynte å male i 2015 da jentene mine flyttet ut av huset. Jeg visste ikke hva jeg ville, men kunne husket godt hvordan jeg elsket å tegne som liten jente. Så i 2014 startet min reise, først med tegning så med maling. Helt siden da har jeg jobbet både hardt og målrettet med kunsten min. Jeg har i løpet av den tiden tatt flere kurs hos annerkjente kunstnere, samt fullført en 3 årig kunstutdannelse hos Nydalen Kunstskole.

I dag holder jeg kurs flere steder i Norge. I tllegg har jeg også utviket et nettkurs hvor jeg deler av den kunnskapen jeg har opparbeidet meg.  Arbeidene mine selger jeg både privat og via galleri. I tillegg har jeg hatt flere utstillinger i løpet av disse årene. 

 

Intensjon


Arbeidet mitt er sterkt påvirket av fortiden min og hvordan opplevelser i mitt tidlige liv har formet meg. Følelser gjør oss i stand til å omfavne livet med ærlighet og kreativitet. Følelser gir oss liv og de legger til farge og tekstur til opplevelsene våre enten de er gode eller dårlige.

For meg er kunst det visuelle språket for følelser. Når jeg maler kan jeg være ærlig, fryktløs, personlig og spontant. Jeg er fri fra perfeksjonisme og i min kunstverden blir feil omfavnet og
sett på som viktige elementer som viser tydelig hvordan imperfeksjonisme er vakkert.

Jeg jobber intuitivt med akryl, kull, pasteller og vannløslige medier. Jeg trives best med å jobbe på store lerret, men jeg liker også godt å jobbe på papir. Jeg arbeider lagvis for å skape interesse for maleriene mine. Jeg legger til elementer i maleriene mine som jeg dekker og avdekker i en energisk prosess. Jeg elsker å skape tekstur og det å lage merker i den våte malingen med flere typer merkeverktøy også.

Jeg håper maleriene mine viser fragmenter av hvem jeg er og stemningen jeg var i da de ble malt.
Mitt dypeste ønske er at maleriene mine berører deg på en slik måte at det er en følelsesmessig forbindelse mellom deg og maleriet.
 

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.